Read

Polakët shprehin interesim për hulumtime gjeologjike në Kosovë

Zëvendësministëri i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferat Shala, së bashku me Shefin e Kabinetit Ali Ismajlin, pritën në një takim menaxhmentin e Kompanisë “RE ALLOYS” nga Polonia, Aleksandra Cholewa, drejtoreshë për zhvillim dhe investim dhe Miroslaw Wilczek, drejtor komercial.

Kompania e tyre ka aplikuar për fonde në programin “Horizonti 2020” të Bashkimit Evropian. Këto fonde të cilat ata do t’i marrin si kompani janë të interesuar t’i sjellin në Kosovë, për të kryer disa hulumtime gjeologjike sidomos në zonat ku ka burime minerale si dhe në zonat me mbetje industriale. Si kompani kërkuan më shumë informacione për Legjislacionin dhe Proceduat e marrjes së licencës dhe mundësis për të kryer këto hulumtime në Kosovë. Zëvendësministëri, Shala i njoftoi më shumë për legjislacionin dhe procedurat të cilat janë të nevojshme. Poashtu Zëvendësministëri shprehi gadishmërin për t’i përkrahur dhe ndihmuar.


Ferat Shala has described as very important project "Study of pollution of agricultural land in Kosovo"

Today in the premises of the conference hall in the new building of the Government of Kosovo (formerly Renaissance) is the first meeting of promoters of the project "Study of pollution of agricultural...

Read more...

Ferat Shala, pretendenti kryesor për AKP

Ish-drejtori i Trepçës, Ferat Shala nga shtatori do të jetë në krye të Agjencisë Kosovare të Privatizimit....

Read more...

Në Gjakovë u mbajtë diskutimi publik për Plani Hapësinor "Bjeshkët e Nemuna”

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, ka organizuar të premten diskutimin publik për Planin Hapësinor të Parkut Kombëtar "Bjeshkët e Nemuna", me përfaqësues të Komunës së Gjakov...

Read more...