Lexo

Copëza historie nga Malet e Zatriqit!

Gjurmë të një ndër rrugëve më të vjetra të Kosovës.

Shekuj e shekuj më parë kjo rruge ishte arteria kryesore që lidhte viset shqiptare të Shqipërisë Veriore me Prizrenin, Gjakovën, Kosovën Qendrore e që vazhdonte në drejtim të Prishtinës dhe Nishit.

Natyra ende e ka ruajtur në disa segmente të saj. Me gjeometri dhe inxhinieri të përsosur në Malet e Zatriqit ende e hasim në segmente të shkurtëra ku kodër pas kodre na paraqitet si me qëllim për të mos humbur gjurmë. Edhe pse e një rëndësie të veçantë historike dhe arkeologjike kjo rrugë ende nuk është hulumtuar dhe zbuluar sa duhet, dhe ende nuk ka ndonjë status të mbrojtur me ligj si monument i trashëgimisë kulturore apo historike.

 


Performaca e dobët e Komunës së Prishtinës në sektorin e mbrojtjes së mjedisit!

Prishtina kryeqyteti ynë, do të duhej të ishte shembull i organizimit, qeverisjes dhe menaxhimit. Kjo për faktin se kryeqendra e shtetit është edhe qendra kryesore është e vendosura administr...

Lexo më shumë...

Eksperimentet e Shpendit me kryeqytetin janë të papranueshme!

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, po vazhdon që të eksperimentoj me kryeqytetin, në përpjekje që të mbulojë mungesën e rezultateve dhe projekteve që ndikojnë në përmirës...

Lexo më shumë...

Disa veprime të qeverisë Hoti bien ndesh me konceptin e shoqërisë sonë

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Ferat Shala, ka dhënë kritika për qeverinë aktuale. Në intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”,...

Lexo më shumë...