Lexo

Procesi zgjedhor i 14 shkurtit tregoi se Kosova ka arritur pjekuri të lartë institucionale

15.02.2021- Vendi ynë, Kosova, sapo e përmbylli me sukses një proces demokratik - zgjedhor, duke treguar emancipim dhe shkallë të lartë të pjekurisë politike e qytetare.

Procesi zgjedhor i 14 shkurtit tregoi se Kosova ka arritur pjekuri të lartë institucionale; ajo di të organizojë zgjedhje të lira e demokratike, si dhe pranon rezultatin e zgjedhjeve, çfarëdo qoftë ai.

Partia Demokratike e Kosovës është modeli më i mirë dhe shembulli promovues i kësaj pjekurie të lartë demokratike. Edhe pse në rrethana shumë të vështira, kur lideri i saj, z. Kadri Veseli, u privua nga liria prej Gjykatës së Hagës, PDK-ja gjeti forcë për t’i hyrë kësaj gare të imponuar zgjedhore; ajo e bëri fushatën zgjedhore me dinjitet të lartë, ndërkaq në fund ishte e para që pranoi rezultatin e zgjedhjeve.

Duke u renditur si partia e dytë PDK-ja tregoi se është parti me bazament shumë të fortë demokratik e qytetar, sepse rezultatet e saj asnjëherë nuk janë spektakolare, por rezultate që forcohen gradualisht e racionalisht.

Edhe pse javën e fundit të fushatës unë nuk pata mundësi të isha pranë qytetarëve për t’ua kërkuar votën, megjithatë e di dhe jam plotësisht i sigurt se besimi i tyre nuk ka munguar. Prandaj, gjej rastin që përmes këtij shkrimi t’i falënderojë të gjithë votuesit e PDK-së, në përgjithësi, po ashtu edhe të gjithë votuesit e mi, në veçanti, duke i siguruar se vullneti i tyre do të jetë i përfaqësuar çdo herë, ashtu siç duhet, në të gjitha instancat demokratike.

PDK është parti që ka dalë nga flakët e luftës çlirimtare. Zjarri i saj nuk shuhet, pavarësisht stuhive dhe erërave të forta që tani po bien padrejtësisht mbi të. PDK-ja do ta vazhdojë rrugën që e trasuan liderët e UÇK-së dhe do të jetë çdo herë gardiane e lirisë dhe e shtetit të Kosovës.

 


Fitorja ka emër!

12.02.2021- Të dashur qytetarë të Republikës së Kosovës, Kanë mbetur pak orë nga koha kur fillon heshtja zgjedhore dhe ne do të jemi të obliguar që ta ndërpremë përkohësisht komunikim...

Lexo më shumë...

Mitrovica as sonte nuk më paska harruar

11.02.2021- Mitrovica, si gjithmonë, edhe sonte më paska mbështetur. Në sytë e mitrovicasve sonte po e shoh fitoren. ...

Lexo më shumë...

PDK vlerë fundamentale e shoqërisë dhe shtetit të Kosovës.

10.02.2021- Shumë i entuziazmuar me tubimin e sotëm madhështor të Partisë Demokratike të Kosovës në Drenas. Edhe pse nuk pata mundësi të jem fizikisht aty, nga fotot që po m'i dërgojnë ...

Lexo më shumë...