Lexo

Sot Kosova përkujton 22-vjetorin e njërës prej ditëve më të përgjakshme të historisë së saj: Masakrën e Reçakut.

22 vjet më parë toka e bardhë e Reçakut u skuq me gjakun e pafajshëm njerëzor. Falangat ushtarake dhe policore të shtetit të Serbisë kryen edhe një masakër - mes shumë të tjerave që kishin kryer deri atë ditë, për ta përmbushur planin e tyre gjenocidal mbi Kosovën.

15.01.2021- Banorët e Reçakut u nxorën me dhunë nga shtëpitë tyre atë mëngjes të akullt dhe atyre ua shuan jetët mizorisht; dikujt me plumba pas koke, disa të tjerëve edhe me prerje gjymtyrësh me sopatë. Gjithsej 45 mashkuj, disa ende fëmijë, disa burra, mes tyre edhe pleq në moshë.

Por, kësaj radhe shteti serb nuk arriti ta fsheh krimin barbar që kreu tinëzisht, larg syve të botës. Falë misionarit amerikan të paqes, William Walker, krimi i shtetit serb bëri jehonë në botë, u bë alarm në ndërgjegjen njerëzore, u bë dëshmi se si një shtet në Evropë po kryente krime të gjenocidit mbi një popull të pambrojtur.
Sot, kur kanë kaluar 22 vjet, plagët e Reçakut ende nuk janë shëruar. Drejtësia ndërkombëtare ende nuk ka vënë dorë mbi ideatorët dhe realizatorët e shumë krimeve të gjenocidit në Kosovë.
Është fatkeqësi e madhe për ne, sikurse është dështim i madh për drejtësinë ndërkombëtare, që asnjëri nga kriminelët e shumtë që i kryen vrasjet makabre më 15 janar 1999 në Reçak, nuk është dënuar. Reçaku, bashkë më Krushën, me Mejën, me Suharekën, me Terrnjën, me Abrinë, me Studimen ... e shumë të tjera, pret që drejtësia e botës së qytetëruar, më në fund të ndërhyjë.
Këta kriminelë sot mund të gjenden në repartet zyrtare të politikës, të ushtrisë, të policisë dhe të institucioneve të shtetit serb.

 


Hajdari, raporton para Komisionit Parlementar per Ekonomi

Sot para Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, ka raportuar znj.Rozeta Hajdari Ministre e Tregtis, së bashku me UD të Kryeshefit të ARBK-së. Niveli i zbatimit të ligjit p...

Lexo më shumë...

Shala: Do të përdorim të gjitha mjetet legale që taksa 5 eurshe të mos filloj së zbatuari nga 1 shtatori

Kryetari i Komisionit për Ekonomi në Kuvendin e Kosovës, Ferat Shala, e konsideron si antiligjor vendimin e Ministrisë së Infrastrukturës me anë të të cilit qytetarët do të obligohen nga 1...

Lexo më shumë...

Në takim me përfaqësuesit e ARRU dhe KRU-ve!

Ferat Shala, në cilësinë e Kryetarit të Komisionit për Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, së bashku me kolegët tjerë, ka ftuar në takim drejtoreshën e ARRU-së dhe ...

Lexo më shumë...