Lexo

In Memoriam Prof.Dr.Shkëlqim Zeqo!

Dje u nda nga jeta profesori model dhe pedagogu i pazëvendësueshëm i shkencave të inxhinierisë mekanike të transportit Prof.Dr.Shkëlqim Zeqo.

09.12.2021-Me largimin e tij nga jeta, humbëm një përfaqësues të denjë të dijes ndër më të spikaturit të brezit të tij. Humbëm një atdhetar dhe intelektual të kompletuar.

Njohës i disa gjuhëve botërore dhe personalitet me virtyte të larta humane. Profesor Shkëlqim Zeqo do të mbahet mend si një profesionist i rrallë që dha shumë në arsimin e lartë në Shqipëri dhe Kosovë, përmes edukimit dhe zhvillimit të shumë kuadrove dhe brezave.

La gjurmë të pashlyera në fushën e inxhinierisë mekanike të transporti duke lënë pas vetës një punë të madhe shkencore. Autor i shumë librave dhe punimeve shkencore në fushën e inxhinierisë. Ideator, hartues dhe mbikëqyrës i shumë projekteve me karakter nacional.

Kisha kënaqësinë që e njoha nga afër dhe pata mundësinë të bashkëpunojë me të dhe të përfitojë nga puna e tij shkencore.

E kisha mentor në studimet e magjistraturës dhe së bashku realizuam disa punime shkencore.

Puna dhe vepra e tij shkencore, njerëzore dhe atdhetare do të jetojë gjatë, dhe to të jetë udhë rrëfim për brezat e ardhshëm.

Shpreh ngushëllimet më të sinqerta familjes dhe komunitetit akademik në Shqipëri dhe në Kosovë për humbjen e profesor Shkëlqim Zeqos.

U prehtë në paqe shpirti i tij!

Ferat Shala, Prishtinë 09.12.2021

 


Kriza energjetike në Kosovë - Pse jemi në këtë gjendje dhe cilat janë opsionet e daljes nga kjo situatë?

Nga Dr.sc. Ferat Shala, shkrim autorial i botuar në numrin festiv të gazetës “Epoka e re”...

Lexo më shumë...

Vendimi i Qeverisë për masat e emergjencës në furnizimin e energjisë

Në takimin e Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti u shqyrtua propozim-vendimi i Qeverisë, për masat e emergjencës, dhe e proceduam për në seancën e radhës të Kuvendit t...

Lexo më shumë...

Mbahet takimi i radhës i Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti

Raporti i bordit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë – ZRRE, ai i Autoritetit Rregullativ të Komunikimeve Elektronike dhe Postare – ARKEP, si dhe shqyrtimi i Raportit vjetor të Komisioni...

Lexo më shumë...