Lexo

Ministresha e Ekonomisë raporton para Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti

Sot, në mbledhjen e Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, ka qenë e ftuar për raportim Ministren e Ministrisë për Ekonomi, Artane Rizvanolli, për temat e furnizimit të vendit me energji elektrike dhe për gjendjen dhe funksionimin e ndërmarrjeve publike.

14.12.2021- Në ekspozenë e saj raportuese, Ministrja foli për sfidat kryesore me të cilat po përballet Kosova, sfida të cilat lidhen me krizën energjetike të cilat, siç tha ajo, kanë ardhur si pasojë e rritjes së çmimeve të gazit në tregjet globale. Shqetësues është rreziku për mos furnizim të mjaftueshëm me energji elektrike dhe ngritja potenciale e çmimeve të saj, si rrjedhojë e një trendi global që e ka kapluar pothuajse gjithë botën, që nga sezona e verës. Me shumicë komisioni ka miratuar raportin me rekomandime për lexim të dytë për Projektligjin nr.08/L-018 për tregtinë me produkte të naftës dhe karburante të ripërtërishme, si dhe raportin me rekomandime për lexim të dytë për Projektligjin nr.08/L-021 për tregti me jashtë, duke proceduar kështu tutje për njërën nga seancat plenare të radhës.


A ishte planifikuar mirë testimi i unazës njëkahore për qytetin e Prishtinës?

25.04.2022 - Eksperimentet janë metoda shkencore që ju mundësojnë njerëzve të testojnë një ide dhe të marrin rezultate të besueshme. Por për të realizuar një eksperiment të suksesshëm a...

Lexo më shumë...

7 Marsi, Dita e Mësuesit

Dr.sc. Ferat Shala, fjalim në emër të Partisë Demokratike të Kosovës me rastin e seancës plenare për Ditën e Mësuesit....

Lexo më shumë...

Përmbledhje e aktiviteteve në kuadër të Komisionit Parlamenta për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti gjatë muajit Shkurt- Mars 2022

03.03.2022- Në takim me Viola von Cramon-Taubadel, raportuese e përhershme e Parlamentit Evropian për Kosovën. Tema e diskutimi: zhvillimet dhe sfidat më të fundit në lidhje me strategjinë e ...

Lexo më shumë...